Alle ingredienser hældes i æltekarret, undtagen 500 g vand. Når dejen har æltet 8 min. langsomt, tilsættes de 500 g vand. Dejen æltes 1 min. langsomt, derefter æltes dejen 5 min. hurtigt.
Dejtemperatur: 25-27 grader.
Æltetid: 8 min. langsomt + 1 min. langsomt + 5 min. hurtigt.
Liggetid: 120 min.
(60 min. i boks/kasse, hvis brødene skal over køl til næste dag. Brødene sættes 1 time på frost, og derefter på køl. Dag 2 tages brødene direkte fra køl og ind i ovnen).
Dejvægt: Brød: 700 g. Stykker: 120 g.
Rasketid: 60 min. tørrask (hvis brødene bages 1. dag).
Dekoration: Øko Surdejsbrød 100/0 Melblanding.
Bagetemperatur (vejl.):
Indsættes ved 150 grader faldene til 210 grader i Stikovn.
Indsættes ved 250 grader faldene til 230 grader i Herdovn.
Bagetid (vejl.):
Brød: 25 min. + 10 min. med åbent spjæld i Stikovn.
Brød: 25 min. + 15 min. med åbent spjæld i Herdovn.
Boller: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld i Stikovn.
Boller: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld i Herdovn.
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD
Energi: 889 kJ/212 kcal
Fedt: 1,0 g
- mættede fedtsyrer: 0,1 g
Kulhydrater: 41,1 g
- heraf sukkerarter: 2,2 g
Kostfibre: 3,6 g
Protein: 7,4 g
Salt: 1,07 g
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.